SOBOTNÍ VÝROČNÍ EXPEDICE 17.dubna 2010

Vážení kolegové!

Ku 0,358. výročí založení spolku SARKOFAG (svaz archeologů kopajících fanaticky grál) dovolujeme si Vás pozvat na relaxačně-archelogicko-badatelskou expedici na naleziště vrch Hradiště, nalézající se nedaleko obce Čtyřkoly, s cílem vyhledání jakýchkoliv archeologických artefaktů, jejich případné analýzy a následného uložení do obecního archeologického muzea v přilehlém městysu Čerčany. Tato akce spadá pod dlouhodobější snahu naší organizace a to obrodu slovanského kultu v oblasti Posázaví a přilehlého okolí.

S sebou:

Identifikační členskou kartu SARKOFAG kvůli slevě na vlak, pitíčko (ne v krabičce!), základní archeologickou výbavu (štětečky, kladívka, kramle, dlátka, apod.), pokrývku hlavy (nejlépe kloubouk či klobouček), dalekohled, čutoru s vodou, pláštěnku či deštník, dobrou obuv.

Nepovinná výbava (nicméně doporučuje se vzít s sebou též) :
Lakmusové papírky, krumpáče a lopaty, mikroskop, petriho misky, kahan, azbestovou síťku, krabičky...


DŮLEŽITÁ INFORMACE!!


Pro laické zájemce o archeologii a podobnou neodbornou veřejnost je možnost zapsání do klubu SARKOFAG ještě na srazu, před zahájením výstupu na vrch Hradiště a činností samotnou.

Sraz je stanoven na tuto sobotu 17.4.2010 v 9:00 před nádražím v Čerčanech.

za vedení SARKOFAG Ing.arch.Mgr.Dr. Mikuláš Kopáček PhD.


PS: Když už jsme v jednom z předchozích článků nakousli naši kariéru v médiích, dovoluji si vás pozvat k pořadu, kde zaperlili naši starší známí. K pořadu o hospicu v Čerčanech a slovanském hradišti u Lštění, kam se v sobotu vypravíme, k pořadu kde zaperlil nejen pan Mareš, ale i pan Pilát, Pech, paní Dvořáková a v neposlední řadě Honza Žižka.
ODKAZ ZDE

Vykopávkám zdar!

Mám tu vohlásyt, že prej si z vás dělá ta archeologycká vorganizace šoufky v bodě "obnova slovanskýho kultu" - prej to neni jejich cíl, to je prej jako ironyje a jakože sranda. Jinak by to tady náš ekumenycko-inkvyziční vejbor nepovolil vyvjesit.